HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.07.22. 18:15 pécs2010

Új forgalmi rend az EKF-negyedben

Címkék: pécs2010ekf tudásközpont forgalmi rend változás ekf negyed 6 os főút

Az EKF-városnegyedben nemcsak épületek „nőnek ki” a földből, hanem utakat, sétányokat is kialakítanak – így a forgalmi rend is változik.

A Tudásközpont mellett már használják az autósok azt az új utat, amelyen át a Bacsó Béla-Sport utca felől megközelíthető a 6-os főútra vezető csomópont. Ez azonban még nem a végleges állapot, akadnak még változások bőven. Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója lapunknak elmondta, amint befejeződik a környéken a beruházás, a jelenleg lezárt Sport utca továbbra is egyirányú lesz, de az ellenkező irányba. A déli részen, a Bacsó Béla utcán megmarad a Tudásközpont felé a két sáv, de lesz még egy sáv, amellyel az ellenkező irányba, a dohánygyár sarkán található, a vasútállomással szemben levő kereszteződésig lehet elmenni.

Változik az Universitas utca forgalma is. Ez a tervek szerint egyirányú lesz a Sport utca felé. Az Universitas utcát felújítják, s nem aszfalt-, hanem díszburkolatot kap. A tervek szerint a Sport utca kialakítása nyár végére, míg az Universitas utca felújítása szeptemberben fejeződhet be.

A Penny Market üzletnél, a 6-os főút és az Universitas utca kereszteződésében lámpás csomópontot alakítanak ki. Itt is folyik a munka, jelenleg például a kanyarodósávot építik ki.

Van még a környéken egy beruházás, amely viszont a gyalogosoknak, kerékpárosoknak jelenthet újdonságot. Sétány épül a Balokányban, útvonala a koncertközpontot és a Zsolnay-negyed Basamalom utcai bejáratát köti össze. Merza Péter elmondta, felújítják a Balokány-liget kerítését, s egy díszburkolatos, a szintkülönbséget kvázi hidakkal kiegyenlítő sétányt építenek, amely a kerítésen belül kap helyet. Itt nem várt közmű-kiváltások hátráltatták a kezdést, de amit ez befejeződik, a kivitelező azonnal nekilát, a munka várhatóan 1–2 hónapot vesz igénybe.

A Balokány jövője

Az EKF-beruházás keretében sétány épül, s a kerítést újítják fel, de szükség lenne az egész liget újjáélesztésére. A városfejlesztési bizottság a közelmúltban foglalkozott a park jövőjével, a rehabilitációra költségbecslést és terveket is kértek. A Pécs Holding munkatársai korábban készítettek egy tervet, ebben többek között a tószínpad, a nézőtéri padsorok felújítása, a tó kotrása, a vasúti terület rendezése is szerepelt, mintegy 20 milliós forrásigénnyel.

Híd a főút felett

A Zsolnay-negyed északi és déli részét gyaloghíd köti majd össze a tervek szerint. Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója elmondta, a munkák jelen állása szerint várhatóan szeptemberben kerülhet sor az előre gyártott hídelemek beemelésére. Arra törekednek, hogy a legkisebb forgalmi akadályt okozzák csak, így várhatóan egy hétvége alatt végeznek ezzel a tevékenységgel. Ez idő alatt kell csak a 6-os főút adott szakaszán a forgalmat korlátozni, elterelni.

forrás: bama.hu


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr672169594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.