HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.10.14. 20:26 pécs2010

Hidat építenek Pécsett

Címkék: forgalomkorlátozás pécs2010 zsolnay kulturális negyed gyalogos híd

Amint az ismert, a Zsolnay-negyed északi és déli oldalát gyalogoshíd köti majd össze a 6-os főút felett. A különleges szerkezet elemei már megérkeztek Pécsre, jelenleg az összeszerelés folyik. A híd ezüstszínű, a fémrészei mintázatot adnak ki, oldalán üvegkorlát fut majd végig. Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, a híd összesen 45 méter hosszú, ebből 25 méter ível át az út felett.

A beemelés jövő héten kezdődik (fotó: Laufer László)Merza Péter közölte, a beemelés jövő héten kezdődik, ehhez a lakosság türelmét és megértését kérik; a rendőrség és a közterület-felügyelet is segít a forgalomirányításban.

Az igazgató tájékoztatása szerint október 19-én kedden 0 órától hajnali 5 óráig zajlik az északi hídfőelem kiszállítása, majd 5 órától a szerelése, beemelése a Zsolnay Vilmos út északi két sávjának lezárásával (kétirányú lesz a forgalom, de csak egy-egy sávon). A munkák befejeztével várhatón még kedden mind a négy sáv használhatóvá válik. Szerdán várhatóan nincs munkavégzés, se forgalomkorlátozás.

Október 21-én, csütörtökön 0 órától hajnali 5 óráig kiszállítják a híd központi elemeit – ez teljes forgalomkorlátozással jár. Majd csütörtökön egész nap az északi két sávot zárják le, mert ekkor szerelik össze a munkások a helyszínen a hidat.

Másnap, október 22-én 0 és 5 óra között teljes forgalomkorlátozás lesz, mert ekkor emelik be a híd központi elemét. Hajnali 5 órától várhatóan egész nap az északi oldal két sávját kell lezárni, mert ekkor betonozzák a híd járófelületét, ha az idő engedi. A teljes lezárásánál terelőút a Lánc utca-Felsővámház utca lesz, de aki csak teheti, jövő héten kerülje el a 6-os főút érintett szakaszát. A Zsolnay út Major utca-Ledina közötti északi részén jövő héten a gyalogosforgalom is szünetel. Novemberben még várható forgalomkorlátozás, a híd terhelési próbájának idején.

forrás: bama.hu


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr762372813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.