HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.09.16. 15:20 pécs2010

Könyvtári járat Pécsett az egyetemi hallgatóknak

Címkék: könyvtár csorba győző pécs2010 tudásközpont könyvtári járat

Könyvtári járattal, valamint a jogi és közgazdasági szakkönyvtár idő előtti megnyitásával biztosítja az egyetemi hallgatók dokumentumokhoz való hozzáférését Pécsen a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, amely szeptember eleji átadása ellenére csak október végétől nyújt teljes körű szolgáltatást olvasóinak.
 

"A könyvtárosok könyvtári járattal és saját autóikon juttatják el a Pécsi Tudományegyetem bölcsészettudományi kari könyvtárába a hallgatók által igényelt, de ott fel nem lelhető dokumentumokat, a tudásközpont jogi és közgazdasági szakkönyvtárát pedig hétfőtől használhatják a jogász és közgazdász hallgatók" - mondta Szellőné Fábián Mária, az egyetem központi könyvtárának főigazgató-helyettese.

A bölcsészettudományi kari könyvtárban az igénylést követő napon már a hallgatók rendelkezésére állnak a szükséges dokumentumok, a tudásközpont jogi és közgazdasági könyvtára azonban korlátozott szolgáltatásokat nyújt, a diákok a helyszínen az új számítógépekkel még nem, csak saját eszközeikkel tudnak dolgozni.
Szellőné Fábián Mária magyarázata szerint e két kölcsönzési lehetőség azután nyílt meg a diákok előtt, hogy bölcsész hallgatók nehezményezték: nem tudnak időben hozzájutni a szakdolgozataik elkészítéséhez szükséges dokumentumokhoz. A diplomamunkák leadási határideje október vége, s bár a könyvtárak a nyáron nyitva voltak, sokan az utolsó napokban próbálják pótolni elmaradásaikat.
   
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházásaként 5,5 milliárd forintból épült tudásközpont szeptember 8-án nyitotta meg kapuit, de a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár, az egyetem központi könyvtára, valamint a jogi és közgazdasági szakkönyvtár egymillió dokumentumát őrző integrált könyvtár az informatikai beszerzések elhúzódása miatt csak október 22-től áll teljes körűen az olvasók rendelkezésére.
 
forrás: kultura.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr162299054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.