HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.09.09. 13:51 pécs2010

Pécs természeti értékei konferencia

Címkék: konferencia mecseki erdészeti zrt. mecsek egyesület természeti értékek ddnp

Pécs 2010 kulturális főváros eseménysorozatához kapcsolódóan egy különösen fontos témakört felölelő konferencia megszervezésére vállalkozott a Mecsek Egyesület.

Pécs természeti értékeivel és a Mecsek Egyesületnek azok védelmével, megismertetésével kapcsolatos tevékenysége bemutatásával fog foglalkozni a konferencia, melynek egyes témáit neves szakemberek adják elő. A konferencia a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (Pécs, Széchenyi tér 1. sz. épület) első emeleti dísztermében kerül megtartásra.   A konferencia védnökségét felvállalta Dr. Páva Zsolt Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere. A szervező Mecsek Egyesület mellett társszervezői a konferenciának:

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata,

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság,

Mecseki Erdészeti Zrt. Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága.

A konferencia zárása után a felújított Széchenyi téren a külsejében megújult időjelző házikó avatása, melyen rövid avatóbeszédet mond: Dr.Ujvári Jenő nyugalmazott alpolgármester.

(A pécsi kis időjárásjelző pavilont a Mecsek Egyesület megbízásából Károlyi Emil tervezte. 1908-ban helyi iparosok készítették el, közöttük az országos hírű bádogos, Csukás Zoltán, s számosan segítették adományokkal felszerelését (Makk szobrász, Hamerli József vaskereskedő, Hoffmann bútorgyáros, Schönwald órás). A készítés évében fel is állították a Széchenyi téren, időjelző házikónak nevezték A szerb megszállás alatt kifosztották, a műszereket 1927-ben sikerült pótolni. 1939-ben a házikót felvitték a dömörkapui menedékház udvarába. Innen átkerült a dömörkapui autóbusz-fordulóhoz, majd 1991-től ismét a Széchenyi térre.)

Bővebb információk: Pécs2010, Mecsek Egyesület, kulturkalandor.hu

forrás: pecsinapilap.hu

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr102297986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.