HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.08.27. 11:45 pécs2010

3. Gombó Zsófia (Budapest)

Címkék: zongora pánbalkán art piknik utcazongora projekt play me i’m yours! gombó zsófia

 Hagyj nyomot magad után / Leave your mark

Igyekszem megláttatni minden jelenségben az emberi tényezőt, amint alakul és alakít, de sosem stagnál és sosem független. Szeretek másokat is bevonni az alkotói folyamatba, mert a végkifejlet maga a köztünk végbemenő párbeszéd és szerepváltás. A szemlélő továbbgondolja azt, amit elétárok, s ha ennek látható nyoma is van, az több, közelebb van az igazsághoz, mint amit én egyedül létrehoztam.

A zongora létértelme, hogy játsszanak rajta. Mint egy nagy fehér vászon, mely arra vár, hogy nyomot hagyjanak felszínén. A fehérre mázolt hangszer és írószerszámok ezt az üzenetet hivatottak közvetíteni, más nyelven is elmondani. A járókelők nyomhagyása párhuzamban áll a zongoraszóval, mely megtöri majd a város megszokott zaját. Az utca koncertteremmé és művészeti műhellyé alakul, ahol a gondolatok a szólásszabadság jogán szerteszállnak, és átalakítják a teret, mint az újság-, és kottapapírból készült papírmaché madarak.

Így az arra járó szemlélőből aktív teremtővé válhat, mindenki lehet egyben művész, önkifejező, és megfigyelő, a szerepek ötvöződnek, a zongora pedig napról napra válik majd e közösség és a visszahódított tér reprezentációjává.

HELYSZÍNE:  COOLTOUR CAFÉ KERTJE (Király utca 26.)

forrás: panbalkan.hu

 


Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr432262239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cooltour Café 2010.11.08. 21:03:20

Helyszín: 7621 Pécs, Király utca 26. Látogatás: 2010. október 1. 22:15-23:30 > Legerősebb mondat! Adatlap Elérhetőség: +36 70 413 8073 Web: http://cooltourcafe.hu/ Nyitva tartás: H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.