HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.07.30. 09:18 pécs2010

Parti Galéria: Városfoglalás - Pécs arcai 29: Dr. Blasszauer Béla, nemzetközileg elismert bioetikus (1933-)

Címkék: bioetika városfoglalás pécs arcai parti galéria blasszauer béla

Jogi diplomáját Pécsett szerezte. Az orvostudomány kandidátusi fokozatát 1995-ben nyerte el orvosetika témájú disszertációjával. A Pécsi Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetében oktatott orvosi etikát több mint 20 éven keresztül. Az utóbbi tíz évben tudományos tanácsadóként dolgozik a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvoskarának Családorvostani Intézetében. Szerzője hat könyvnek (többek közt a nagysikerű ’A jó halál’címűnek), ’Az orvosi etika’ című tankönyve pedig ezidáig két kiadást ért meg. Három, egymást követő időszakban választották meg a Nemzetközi Bioetikai Társaság Igazgató Tanácsába. Alapítója és elnöke volt a Közép-Európai Bioetikai Társaságnak. Hazai szakmai körökben a Bioetika Atyja titulussal tüntették ki. Munkássága elismeréseként a Magyar Köztársaság Elnöke Dr. Blasszauer Bélát a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntette ki 2004. március 15-én. A hivatalos elismerésen túl sokkal fontosabb azonban, hogy az elmúlt évtizedekben végzett és praktizáló orvosok százai tanultak írásaiból orvosi etikát, előadásaiból tisztességet és humanizmust. Jó tudni, hogy él itt közöttünk egy ember, aki vállalja önmagát, küzd és szól azokért, akikre mások nem, vagy kevésbé figyelnek.
 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr1002184800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.