HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.06.28. 15:05 pécs2010

A Victor Vasarely Művészeti Pályázat ajándék a pécsieknek

Címkék: victor vasarely király utca uránváros búza tér épitész kamara páláyzat hector solari csontváry múzeum

http://www.arcadja.com/artmagazine/it/wp-content/gallery/080603-vasarely/victor_vasarely.jpgA Dél-Dunántúli Építész Kamara az Építészet és Kontextus program sorozat keretében, az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvánnyal közösen, a köztéri művészetek fejlesztését szolgáló nemzetközi Pályázatot hirdetett meg Pécsen. A 2010-es lebonyolítás kurátora Hector Solari, Németországban élő építész és médiaművész.

 

„A Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat a Köztéri Művészetért verseny ajándék a pécsieknek, a városlakóknak és a járókelőknek...  A pályázat célja az innovatív kortárs művészi kifejezésmód betelepítése a városképbe" - írja a Pályázat kurátora. A művészeti koncepció szerint a médiaművészeti, a mikro-urbánus és a szociális relevanciával bíró beavatkozások, valamint a konceptuális munkák kiemelt figyelmet kapnak majd.

 

 • A pályázati munkák helyszínéül a Kiíró két helyet jelöl meg, de a bírálóbizottság döntésének megfelelően csupán egy műalkotás valósul meg a Vasarely Pályázat keretében.
 •  A projekt megvalósításához kijelölt helyszínek Pécsett:
 1. Király utca – Búza tér kereszteződés
 2. Uránváros főtere
 • A Vasarely Pályázat győztes munkája a „Victor Vasarely Nemzetközi Pályázat a Köztéri Művészetért győztese” címet kapja. A pályadíj tárgya a pécsi művészeti képzésben részt vevő diákok számára kiírt pályázat győztes alkotása lesz.   
 • A győztes pályamunka díjazásának összege bruttó 5.000 Euró (1.400.000,- Ft).
 • A pályázat eredményeképpen a nyertes munka megvalósul.
 • A megvalósításra jelenleg bruttó 40.000 Eurós (11.200.000,- Ft) keretösszeg áll rendelkezésre.
 • A pályázat eredményeképpen kiválasztásra kerülő legjobb pályaműveket kiállítás és katalógus fogja bemutatni.
 • A Pályázat 2010 évi lebonyolítására az Építészet és Kontextus címet viselő programsorozat keretében kerül sor.
 • Pályázóknak a pályaművet közép-európai idő szerint 2010. augusztus 5. 18:00 óráig beérkezően kell személyesen vagy ajánlott postai küldeményként eljuttatnia az alábbi címre: Csontváry Múzeum – DDÉK Janus Pannonius utca 11. fsz. H-7621 Pécs Magyarország

 

A pályázat részletes leírása letölthető.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr282116147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.