HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.06.26. 15:40 pécs2010

Sztárokból nem lesz hiány Siklóson

Címkék: dobó kata queen siklós stohl andrás koós réka mészáros árpád zsolt pinceszínház szervét tibor tenkes kapitánya libikóka siklósi szabadtéri színház csengeri attila.

Nyolc Tenkes kapitánya előadás is lesz idén júliusban Siklóson, Stohl András címszereplésével. A Siklósi Szabadtéri Színházban azonban más hírességek is feltűnnek majd.

A Siklósi Szabadtéri Színház megalakításakor kettős cél vezérelt – közölte Ács Bálint, a Tenkes kapitánya musical ötletadó társíró-producere. – Az egyik, hogy így megmarad az esély az olyan nagyívű, ám költséges produkciók bemutatására, mint amilyen a Tenkes kapitánya is, a másik, hogy valóban látok fantáziát a térségben. A Siklós-Villány-Harkány háromszögben komoly igény van a színvonalas kulturális produkciókra, amelyhez megfelelő helyszín a várkert. Néhány éven belül jelentősen kibővülhet a szabadtéri színház kínálata, és egyre ismertebbé és elismertebbé válik – tette hozzá.

Megírtuk ugyanis: a siklósi önkormányzattal közösen Ács Bálint megalakította a közelmúltban a Siklósi Szabadtéri Színházat. A fent említett esély épp az, hogy e színház is jogosult lehet állami támogatásra, ha legalább húsz előadást tart egy évadban, magyarázza a producer. Ez az idén meg is lesz, ők most „a nulladik évben” vannak, jövőre azonban már számíthatnak az állami pénzre. Az állami támogatás tehát ahhoz szükséges, hogy hosszútávon működőképes és nyereséges legyen a színház. Ám korántsincs arról szó – így Ács Bálint –, hogy csak kitöltenék az évadot a szükséges előadásszámhoz. Épp ellenkezőleg: olyan színvonalas sikerdarabokat hoznak Siklósra, amelyekben országosan ismert, népszerű színészek alakítanak.

A napokban értesültünk arról, hogy a producer előteremtette azt a pénzt is, amellyel kiegyenlítette a még tavalyról fennálló tartozását helyi vállalkozók felé. E helyzetbe – amint arról írt is lapunk – a szponzor visszalépése miatt kerültek. Most azonban, tanulva a múlt hibáiból is, új, működőképes konstrukciót dolgoztak ki.

– Nem csak a város, de a térség is hatalmas esélyt kapott tavaly a Tenkes kapitánya bemutatásával, amellyel élt, s most egy újabb lépcsőfokra érhetünk fel a szabadtéri színház megalakításával – vélekedik Marenics János, Siklós polgármestere. A kulturális turizmus egyedülálló fejlődési és kiugrási lehetőség számukra. Az önkormányzat amellett, hogy kiváló ötletnek tartja a várszínházat, csupán a helyszín biztosításával és rezsiköltségek elengedésével tud idén hozzájárulni a sikerhez.

Habár szóltak arról is hírek, többen nem nézik jó szemmel, hogy elhíresült balesete után is maradhatott Eke Máté megformálója Stohl András, a polgármester szerint ezt csak rossz nyelvek terjeszthetik. Ő mindenesetre épp az ellenkezőjét hallja. Ács Bálint megjegyezte, kizárólag szakmai oldalról kell és lehet a Tenkes kapitánya sikeréért dolgozni, abban pedig csak egy jó választás lehetett: Stohl András.

Dobó Kata és Szervét Tibor szereplésével július 7-én, szerdán este kilenctől a Libikóka című romantikus darabbal indul el az első siklósi szabadtéri színházi évad. Ugyancsak a budapesti Pinceszínház sikerdarabja a rekeszizmokat nem kímélő Eper januárban Karalyos Gáborral és Marton Róberttel, amelyet július 9-én láthat a nagyérdemű. A Tenkes kapitánya július 14-én foglalja el a várkertet, ahol július 17-ig, majd 22-e és 25-e közt nyolc előadást tartanak a látványos produkcióból. A gyerekekre is gondoltak, őket a Pécsi Harmadik Színház Bors Nénijével (július 17. és 18., 10 és 17 óra), valamint a Zsuzsika hangja című interaktív zenés előadással (július 25., 10 és 17 óra, főszerepben Zsurzs Kati) várják. Az évadzáró előadás is fergetegesnek ígérkezik. Július 30-án, pénteken a Queen együttes dalait olyan sztárok adják elő, mint Koós Réka, Mészáros Árpád Zsolt vagy Csengeri Attila.

forrás: bama.hu


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr932112156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.