HTML

Pécs 2010

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

Pécs mindenkinek szól. Mindenkinek lehetnek élményei, emlékei. Új emlékei is. Ez a blog azoknak az emlékeknek a megosztását hivatott segíteni, támogatni, ami Péccsel és a Kulturális Főváros rendezvényekkel kapcsolatos.

Pécs 2010 hivatalos oldal

Facebook

Friss topikok

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa

2010.06.21. 20:00 pécs2010

Egy pécsi születésű berlini kedvenc - interjú Dárdai Pállal

Címkék: berlin futball dárdai pál hertha bsc

Kép forrása: telesport.hu

Dárdai Pál 1997 januárja óta szerepel a német Hertha BSC együttesben. A középpályás nemrégiben rekorder is lett: ő az a játékos, aki a berlini klub történetében a legtöbbször (281) alkalommal öltötte magára az együttes mezét bajnoki találkozón.

Nem mindennap találkozik az ember Pécsett egy német rekorder magyar labdarúgóval. Milyen gyakran tudsz hazajárni?

Hát tény, hogy ritkán vagyok itthon, általában télen az ünnepekkor és nyáron a szezon után. Ilyenkor van időm, hogy kicsit segítek édesapámnak, találkozom rokonokkal és barátaimmal, sőt olykor újságírókkal is. Hiába alakul az én programom úgy nyáron, hogy hosszabb időre is hazajöhetnék, három fiam közül kettő már iskolás kinn Németországban, nekik éppen addig van a tanítás, ameddig nekem a pihenés.

Nem kérdés, mennyire "jó helyed" van a Hertánál. Megfordult a fejedben ezek után valamikor is, hogy haza gyere?

Németországban, ha abbahagyom a játékot, akkor is vannak perspektíváim. Elkezdek edzősködni, és ha jól használom a megszerzett tudást, tapasztalatokat és okosan dolgozom, akkor eljuthatok egyszer akár addig is, hogy komoly szinten, komoly edző legyek. Ez az esély megvan ott, ezt meg kell próbálni, mert ha most hazajönnék, ezt a lehetőséget kihagynám. Ezek mellett azonban a feleségem dönti el, hogy jövünk vagy maradunk, azt történik, ami a gyerek számára a legjobb.

Azt nyilatkoztad korábban, hogy a családod nyugalmát mindig fontos tényezőnek tartottad a döntéseidnél. Ezek szerint otthonra találtatok Berlinben?

Pécs volt és maradt is mindig a szívem csücske. Úgy indult, hogy a Herta olyan nagy együttes lesz majd, mint a Bayern München. Nem lett akkora nagy csapat, sőt sajnos a végére ki is pottyantunk. Ugyanakkor kinn élni, a lehetőség, hogy a gyerekek ott járhatnak iskolába, több nyelvet tanulnak és beszélnek, miközben fociznak is sokat nyom a latba, hiszen a fejlődésük szempontjából is előnyösebbek kinn a lehetőséget.

Ahogy hírlik fiaid sem vetik meg a sportot, a labdát. Palkó, Marci vagy Bencéből lesz legkorábban focista?

Így van, a legidősebb nem is akárhogyan játszik már most. A '99-es korosztályban, Brandenburgban a legtehetségesebbek között tartják számon. Ide jutottunk, a nagypapa belé is beleinjekciózta a futballszeretet. Marci is játszik, ő is ügyes és szorgalmas. Minden edzésen ott van és két évvel idősebbek között játszik, így nagyon meg kell küzdenie a sikerért. A kicsi, Bence négy éves, ott van a testvérei edzésein, és mindig azt kérdezgeti: "Anya, mikor lesz már csapatom?"
Sok évvel ezelőtt egyszer azt mondtad, hogy egyszer edzőként szeretnél majd hazatérni.

Lenne olyan dolog, ami haza, Magyarországra vagy Pécsre visszacsábítana a hosszú kinn töltött évek után?

Ha felelősségteljes, komoly dologban számítanának rám, akkor talán hazajönnék, nem tudom. Az embernek vannak álmai, amikre törekednie kell és céljai, amiket meg kell valósítania. Én meg akarom próbálni az edzőséget. Megszerzem a papírokat, megpróbálni, milyen egy csapat mellé beállni. Meglátjuk, hogy mennyire tudok labdarúgóból edzővé átmenni, hiszen ez megint egy más személyiséget követel. Egyelőre focizok, még edzői papírjaim sincsenek, úgyhogy pár év még előttem áll, aztán meglátjuk, mit hoz a sors.

Névjegy

forrás: foci24.com 

Pécsi születésű, többszörös magyar válogatott labdarúgó az ifj. Dárdai Pál. A 34 éves játékos a Pécsi MSC csapatánál kezdte pályafutását, tizenöt évesen debütált az első osztályban. A Mecsekalja után a fővárosi BVSC-hez igazolt, ahonnan egyenes út vezetett a német Hertha BSC csapatához. A berliniek magyar védekező középpályása 280 alkalommal szerepelt a kék - fehérek mezében, amivel beállította a klubcsúcsot, a gárda történetének legtöbb mérkőzését játszó futballistája lett. A labdarúgó házas és három fiú - Pál, Márton és Bence - büszke édesapja.

A Dárdai Pállal készült interjút teljes terjedelmében itt olvashatják.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecs2010.blog.hu/api/trackback/id/tr72098715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.